Vitkålssoppa

Ibland måste jag göra det riktigt enkelt för mig: min lathet idag resulterade i den här soppan. Vad skönt det kan vara att bara hacka lite granna, hälla ner i en kastrull och sedan låta maten sköta sigsjälvt.
Jag sitter klistrad framför svt play idag innan jobbet och försöker ta igen vad jag missat under veckan som gick. Har fortfarande inte bytt om från pyjamas till kläder trots att klockan börjar närma sig 13:45. Hade jag fått välja helt själv hade dagen fortsatt i den här slappa andan.

Vitkålssoppa 4 pers
600 g vitkål, hackad
1 gul lök, hackad
1 liten vitlöksklyfta
1,5 liter vatten
2 buljongtärningar
50 g margarin
0,5 tsk salt
1 tsk socker
2 lagerblad
1 tsk hela kumminfrön
lite hackad persilja

1. Hacka vitkålen och stek i margarinet ihop med den gula löken.
2. Häll ner alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och dra sedan ner på svag värme och låt soppan småputtra i ungefär 40 minuter.
3. Strö över lite hackad persilja.

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Skandinavien, Soppor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.