Urid dal med spenat

Var inne på Taj Mahal igår eftermiddag ihop med Fia, för att handla lite kryddor och linser. Finns ju en hel uppsjö av olika sorter jag är sugen att testa. Det blev dessa idag i alla fall, vita urid dals. De höll formen trots en koktid på 30 minuter och det gillade jag. Röda linser blir ju mest som en smet när de kokat klart, vilket inte spelar någon roll smakmässigt men rent estetiskt tycker jag det det är snyggare när man ser linserna.
Mitt objektiv till kameran behöver repareras, som ni ser är fokusen lite ur balans 🙁

Urid dal med spenat 4 pers
2 dl okokta urid dals, sköljda
5 dl vatten
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 tsk kumminfrön
2 msk olja
10 st currylöv
2 nävar frusen spenat
2 tsk garam masala
2 msk gram flour utrört i 2 msk vatten

Kryddpastan:
2 stora tomater
3 små gröna chilis
1 msk koriander
1 msk paprikapulver
1 msk ingefärspasta
1-2 tsk salt
1 tsk gurkmeja

1. Gör kryddpastan genom att mixa tomaterna ihop med chilin i en skål. Blanda ner övriga kryddor och ställ åt sidan.
2. Stek kumminfröna ungefär 15 sek på hög värme. Testa om oljan är tillräckligt varm genom att kasta ner ett litet frö, om det spricker med detsamma är oljan tillräckligt varm!
3. Lägg i löken och vitlöken några minuter. Tillsätt urid dals, kryddpastan och vattnet.
4. Småkoka ungefär 30 minuter under lock. Rör runt då och då.
5. När det återstår 10 minuter av kokningen, häll i redningen av gram flour och garam masalan. Blanda även i spenaten och rör runt.
6. Ät med något gott bröd.

Det här inlägget postades i Indien. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.