Pumpkin Cake

Det här skulle ha blivit småkakor men på grund av att jag gjorde en riktig nybörjartabbe och använde flytande margarin istället för fast så gick det naturligtvis inte att göra någon kakdeg av denna härliga röra – det blev en smet istället men resultatet vart förmodligen lika bra ändå! Receptet hittade jag hos de här inspirerande bloggarna. Jag har pumpa kvar så antingen gör jag de där småkakorna, eller så försöker jag mig på någon härlig soppa istället. Den som lever får se…

Pumpkin Cake
1, 3/4 dl farinsocker
1, 3/4 dl socker
1,8 dl flytande margarin
1 tsk vaniljextrakt
1,2 dl pumpapuré
2 msk äppelmos
4, 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk kanel
1/4 tsk ingefära
1/4 tsk muskotnöt
1/4 tsk kryddpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ihop socker, farinsocker och margarin.
3. Tillsätt vaniljen, pumpan och äppelmosen. Vispa en liten stund.
4. Rör ner mjöl, bakpulver, salt och de andra kryddorna. Vispa i 2 minuter.
5. Häll ner smeten i en smord form och grädda kakan ungefär 30-40 minuter i nedre delen av ugnen. Prova om kakan är klar genom att använda en provsticka (efter ca 30 min). Blir stickan kladdig är kakan inte klar. Ställ då upp den lite högre i ugnen men passa kakan så den inte blir bränd.

För att göra en glasyr: Vispa 1,5 dl florsocker med 2 msk sirap. Häll ner 0,5-1 msk vatten för önskad konsistens.

Det här inlägget postades i Kakor och Godis, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.