Tofupaj med spenat och soltorkade tomater.

Har varit på jobbintervju för första gången sedan sommaren 2006. Det var pirrigt må jag säga. Det är alltid svårt att visa sig från sin bästa sida på beställning men hursomhelst gick intervjun bra och jag ska få gå på intro ihop med en annan assistent nu på fredag för att lära mig mer om personen jag kommer arbeta hos. Kvinnan som intervjuade mig var relativt avspänd och det fick mig att slappna av och tom skoja lite. Det kändes skönt att äntligen få napp efter de mängder av ansökningar jag skickat hit och dit till olika assistans-firmor! Till middag ikväll blev det en väldigt smaskig paj. Riktigt lyckad blev den och detta på ingredienser från en helt vanlig kylskåps- och skafferi-rensning. Som tillbehör rev jag lite morötter och blandade med färsk basilika. Sen ringlade jag över lite linfröolja och örtsalt. Ibland får man allt till det! 😉

Tofupaj
Pajskal:
2 dl dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl olivolja
1 dl havremjölk
1 tsk örtsalt

Fyllningen:
100 g tofu
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 stora nävar fryst bladspenat
8 soltorkade tomater, hackade
2 msk fryst persilja
1 msk tomatpuré
1 tsk kinesisk soya
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl havregrädde
svartpeppar

1. Gör pajdegen och tryck ut i en form. Låt stå kallt ca 30 min i kylskåp. Förgrädda sedan 10 min i 200 grader.
2. Bryn löken och vitlöken i lite olja. Smula ner tofun och tillsätt soyan. Rör runt.
3.  Lägg ner spenaten, tomaterna och persiljan. Rör runt.
4. Lägg i havregrädden och smula ner buljongtärningen och tomatpurén. Låt småputtra medan pajskalet blir klart. Dra några varv på pepparkvarnen.
5. Lägg fyllningen i pajskalet.
6. Grädda i 200 grader ca 25 minuter.

Det här inlägget postades i Pasta och Pajer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.