Kiwipaj (rawfood)

Allt jag försökt mig på att baka de senaste tillfällena har misslyckats, buhu. Senast var det några slags chokladsnurror som visserligen smakade bra men såg konstiga ut. Därför är rawfood-kakor så tacksamma att baka eftersom dessa typ inte går att misslyckas med 😉

Kiwi har jag länge varit sugen att göra något med och eftersom jag köpte med mig några ekologiska sådana igår så föll valet på en kiwipaj. Så är även dessa små gröna godbitar väldigt vackra att se på. Pajskalet är inspirerat från rawfoodbyerica.se

Kiwipaj
Botten:
4 dl mandlar
1,5 dl riven kokos
0,5 tsk vaniljpulver
3 msk agavesirap
2 dl blandat dadlar och aprikoser

Fyllning:
2 kiwi med skal
2 päron
1 tsk citronjuice
1 dl riven kokos

Garnering:
2 skalade kiwi i skivor (spara skalet och mixa ner i en smoothie då du annars går miste om de näringsämnen som finns i skalet).

1. Mixa mandlar lite i taget. Blanda ihop kokos, mandelmjöl och vaniljpulver. Mixa sedan dadlarna och aprikoserna och blanda ner i mandelblandningen. Använd händerna att blanda med. Tillsätt agavesirapen. Tryck ut pajskalet i en springform.
2. Mixa kiwisarna och päronen. Blanda ner kokos och citronjuicen. Lägg ner fyllningen i pajskalet.
3. Garnera pajen med skivade kiwisar.
4. Låt pajen stå i kylen några timmar innan den äts.

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Kakor och Godis, Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.