Svamplasange med fänkål och persilja

Rev ur det här receptet ur en Metro för några veckor sedan. Sen har det bara blivit liggande hemma i röran på köksbordet. Men igår hittade jag det och kände att det var dags att testa. Måste säga att det var en väldigt annorlunda smak på lasangen gentemot vad jag är van vid, men resultatet var gott och jag kommer göra den igen. Den lilla mixen av fänkål, persilja och citron gjorde verkligen den här maträtten och kan ätas både värmd och kall!

Svamplasange med fänkål och persilja 4 personer
500 g champinjoner
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
150 g bladspenat
lasangeplattor
ca 2-3 dl skivad och strimmlad fänkål (använd förslagsvis en osthyvel)
1 dl persilja, hackad
0,5 dl olivolja
1 msk citronjuice

Sås:
75 g margarin
6 dl havremjölk
2,5 msk vetemjöl
1 tsk muskotnöt
1 buljongtärning
vitpeppar

1. Bryn lök och vitlök. Lägg ner svampen och stek 5 minuter på medelhög värme. Häll bort ev vatten från svampen.
2. Gör såsen genom att smälta margarinet i en kastrull och vispa ut mjölet. Häll på mjölken, muskot och buljongtärning. Koka upp under omrörning. Sjud några minuter och smaka av med vitpeppar.
3. Varva sås, lasangeplattor, champinjon-röran och spenaten. Avsluta med plattor och sås. In i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter.
4. Hyvla fänkålen och strimmla. Lägg i kallt vatten 10 minuter. Slå bort vattnet och blanda fänkålen med persilja, citron, salt och peppar. Lägg i en fin skål och låt alla strö över sin egen lasangebit.

Det här inlägget postades i Pasta och Pajer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.