Berberekrydda

Berbere är en etiopisk kryddblandning med mycket smak och styrka. Det här receptet ger ungefär 2 dl färdig kryddblandning. Jag råkade överdosera kardemumman en aning, använde ungefär 1 msk för mycket i min blandning men jag upptäckte inte misstaget förens jag satte mig här framför datorn redo att lägga upp receptet på bloggen. Det var ingenting som märktes tyckte jag, eftersom kardemumma tillhör en av mina favoritkryddor. Så, i orginalreceptet står det 0,5 msk kardemummafrön medan jag använde 1,5 msk kardemummafrön. Gör som ni vill – är ni svaga för smaken av kardemumma ta i lite mer.

Berberekrydda
0,5 dl chiliflingor
6 kryddnejlikor
3 msk malen koriander
0,5 tsk spiskummin
1 tsk grovmalen peppar
2 msk hela pepparkorn
2 tsk ingefära
1 msk salt
1 tsk vitlökspulver
0,5 tsk muskotnöt
2 msk basilika, torkad
1,5 msk kardemummafrön (alternativt 0,5 msk)

1. Använd mortel. Blanda kryddorna. Förvara i burk med lock och använd inom 3 månader.

Det här inlägget postades i Afrika söder om Sahara. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Berberekrydda

  1. Pingback: Wat a la Kista – etiopisk grönsaksgryta | Very Spicy Indeed

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.