Saffransris

Lyxade till det med saffran i riset idag – en krydda som annars är så dyr att jag sällan använder den i matlagning. Till och med min 4-åring tyckte om riset! Annars är han lite petig med maten 🙂 Vi åt riset ihop med aubergine- och svampgrytan och en raita med koriander och gurka. Alla recepten hittade jag i A vegan taste of India av Linda Majzlik. En receptbok jag varmt kan rekommendera för den som är intresserad av indisk matlagning.

Saffransris 4 pers
2,5 dl basmatiris
50 g margarin
1 gul lök, hackad
1 tsk gula senapsfrön
1 pkt saffran
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
svartpeppar
2 dl gröna ärtor

1. Smält margarinet i en kastrull. Blanda ner saffran, senapsfrön och lök. Stek några minuter.
2. Lägg i riset och stek en liten stund. Häll sedan på vattnet och buljongtärningen.
3. Lägg i buljongtärningen och koka upp vattnet.
4. Koka på svag värme tills allt vatten är borta i kastrullen.
5. Blanda i ärtorna. Klart!

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Indien, Mellanöstern, Risrätter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.