Vegan Brownies

Det här var mitt första försök någonsin att baka brownies. Jag har ju såklart ätit dem på caféer och gillat dem skarpt men inte kommit för mig att testa dem hemma. De blev riktigt kladdiga och goda i mitten. En kompis kommer över om en stund och jag lovade henne att bjuda på någonting gott till kaffet. Jag hoppas det här går hem hos henne då! 😉 Receptet hittade jag här.

Vegan brownies blir ca 10 bitar
4, 3/4 dl vetemjöl
3 dl råsocker
2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
ca 2,36 dl vatten (jag översatte från cups till dl)
ca 2,36 dl rapsolja
1 tsk vaniljextrakt

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda vetemjöl, socker, kakao, bakpulver och salt i en stor bunke.
3. Tillsätt oljan, vattnet och vaniljextraktet. Vispa med elvisp några minuter.
4. Lägg kakan i en smord form och grädda ca 25-30 minuter. Kakan ska vara klar när toppen inte är kladdig längre. Men vicka lite på formen för att se att kakan inte är för lös innan du tar ut den. Låt kakan svalna innan du skär den i fyrkanter.

Det här inlägget postades i Kakor och Godis, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.