Morots- och hasselnötsbollar (raw food)

Det här receptet fick jag äntligen testat idag och det blev tummen upp! Hittade det för flera månader sen på vegania men det har inte blivit av att jag gjort dem. Jag stekte lite överblivet ris ihop med svarta bönor och 0,5 tsk hing som tillbehör och det passade bra tyckte jag. Imorgon ska jag köra en annan variant med mixad palsternacka smaksatt med curry. Blir det gott lägger jag ut det här 😀

Morots- och hasselnötsbollar blir 10 st
2 stora morötter
1 dl hasselnötter
0,5 dl färsk basilika
0,5 tsk himalayasalt
2 tsk kallpressad olivolja
sesamfrön att rulla bollarna i

1. Kör hasselnötterna i en mixer.
2. Riv morötterna och hacka dem sedan fint ihop med basilikan.
3. Blanda nötter och morötter plus basilika i en skål. Tillsätt salt och olivolja.
4. Blanda röran med hjälp av händerna och forma sedan små bollar som du rullar i sesamfrön.

De små morotsbollarna kan även användas som en tjusig förrätt.

Det här inlägget postades i Förrätter, Glutenfritt, Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.