Ingefärsbollar (raw food)

Jag älskar verkligen att äta och det har jag alltid gjort. Problemet med att ha just mat som passion är att det liksom syns på kroppen. Jag försöker lösa mitt stora sötsaksbegär med nyttiga rawfood desserter, vilket fungerar väldigt bra. Och de kan faktiskt vara riktigt goda – med rätt ingredienser kan de smaka som vilken kaka som helst, fast mindre sött och fettigt naturligtvis. Det känns bättre också mentalt att äta någonting som jag vet att min kropp mår bra av. Jag kommer såklart aldrig sluta äta onyttigt, men det är nog en bra idé att varva sockerkakorna med rawfood-varianter. Receptet till de här små söta ingefärsbollarna hittade jag på den här bloggen.

Ingefärsbollar ca 14 små
1,5 dl kokosflingor
0,5 dl russin
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk kakao
1-2 msk kokosolja (smält över ett vattenbad)
4 färska dadlar
1 tsk vaniljpulver
Sesamfrön att rulla bollarna i

1. Mixa ingefära, kokos, russin och kakao i en mixer. Tillsätt dadlarna.
2. Lägg degen i en bunke, häll över den smälta kokosoljan.
3. Arbeta samman degen med händerna.
4. Rulla de små bollarna i sesamfrön och kyl en stund. Obs! De gör inget om de känns lite lösa eftersom kokosoljan får dem att stelna när de väl hamnat i kylen 🙂

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Kakor och Godis, Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.