Juicing

JuicepressNu tänkte jag börja ett nytt kapitel på bloggen, nämligen juicing! Det går ut på att pressa frukt och grönsaker till juice med hjälp av en juicepress eller råsaftcentrifug, ibland också i kombination med en mixer eller blender för lite mer stärkelserika frukter och grönsaker. Så det krävs tillgång till en apparat som förmodligen inte finns i alla hushåll, men om du råkar ha en juicepress eller är intresserad och tänker köpa en så häng med! Annars kan du ju bara låta inspireras eller titta på bilderna 🙂

Fördelen med att göra färsk juice själv är att ljus- och värmekänsliga vitaminer och enzymer bibehålls, och görs lättillgängliga för kroppen att ta upp. (För att bibehålla så mycket av näringen som möjligt bör du dricka juicerna direkt eller förvara dem i en ljusskyddad behållare i kylskåp om du ska dricka dem senare.) Juicing är ett enkelt sätt att få i sej sitt dagliga behov av frukt och grönsaker, oavsett om du satsat på de rekommenderade fem-om-dagen, eller som i japan 17-om-dagen! Jag hoppas kunna publicera lite olika juicer, allt från näringspackade grönsaksjuicer, goda festdrinkar och hemmagjorda träningsdrycker.

Rebekka

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Information till allmänheten, Juicing. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.