Mango Cheesecake

Charlie var sugen på att baka en kaka och valet av frukt föll på mango. Vilket var kul, eftersom jag aldrig bakat någon kaka med mango förut.
Vi får besök ikväll av en vän. Känns toppen när man faktiskt har en riktig anledning att baka!
Receptet hittade jag på manjulas receptsida, men ändrade om lite grann för att göra den helt vegansk. Jag använde havrekakor som botten, men det går bra med digestivekex eller andra kakor också.

Mango Cheesecake
Botten:
3,5 dl smulade havrekakor
3 msk socker
0,8 dl margarin

Fyllning:
350 g vegansk cream cheese (jag använde Tofulines naturella)
2 tsk maizena, utrört i en skvätt vatten
1,8 dl socker
1 stor mogen mango

1. Börja med att göra bottnen. Rör ihop ingredienserna i en bunke och tryck ut i en form. Jag använde en vanlig springform (som dock läckte lite, så det blir att rengöra ugnen lite senare). Förgrädda pajbottnen i 6 minuter på 175 grader.
2.Skala mangon och skär i lite mindre bitar. Gör fyllningen genom att mixa alla ingredienser i en skål. Mixa inte för länge bara så fyllningen blir för vattnig.
3. Grädda pajen på 175 grader i ungefär 45 minuter. Fyllningen ska vara fast när pajen är klar. Olika formar gör att gräddningstiden varierar. En djup form kräver ju lite längre tid och vice versa. Titta till pajen då och då. Jag vill verkligen rekommendera alla att köpa en ugnstermometer, så en kan hålla exakt koll på vilket gradantal ugnen har. Jag köpte min på Claes Ohlsson för typ 50 spänn 🙂
4. Ställ pajen i kylen några timmar innan servering. Garnera med mangobitar, jordgubbar och lite mynta!

Min paj fastnade lite i kanterna innan jag tog den ur formen. Gör inte som mig utan använd en kniv och skär loss kanterna från formen så blir det en snyggare kaka!

Det här inlägget postades i Desserter, Kakor och Godis. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.