Vårrullar (risblad)

Idag fick jag lära mej att göra vårrullar av min granne! Har saknat vårrullar, som är en av mina favoriträtter, sen jag slutade äta gluten, men nu lär det bli ändring på det efter dagens lektion där vi använde risblad att göra rullarna av.

Receptet nedan är dagens mix, men det går såklart att blanda i lite vad som helst i vårrullarna, så ta de grönsaker eller annat du tycker bäst om och peta i 🙂 Absolut godast blir det med plommonsås till, men sweet chili-sås funkar det också.


Vårrullar (c:a 20 st)
1 liten gul lök, fint hackad
2 medelstora morötter, grovrivna
1/4 vitkålshuvud, grovrivet
2 dl blandade bönor
En näve glasnudlar, kokta och klippta
en skvätt sojasås
Risblad (runda, c:a 16 cm diameter)

1. Blanda samman alla ingredienser utom risbladen
2. Blötlägg ett risblad c:a 15 sekunder i varmt/ljummet vatten tills det är helt uppblött.
3. Lägg upp lite av grönsaksmixen mitt på risbladet (A).
4. Vik ena kanten över och in under grönsaksmixen (B), vik sedan in sidokanterna (C-D) och rulla till sist ihop den till en cylinderformad rulle (E-F).
5. Lägg rullen på en tallrik att torka några minuter.
6. Upprepa steg 2 till 5 tills du får slut på grönsaksmix.

Se illustration till höger för tips på vikning av vårrullarna.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Sydostasien. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vårrullar (risblad)

  1. sofia skriver:

    Åå vad gott med vårrullar! Men vart hittar jag risblad någonstans?

  2. Rebekka skriver:

    Prova Thailändska butiker eller allmännt sydostasiatiska butiker.

  3. Henke skriver:

    Tack för vikningsbilden, även fast mina inte blev lika fina.. 🙂

  4. Rebekka skriver:

    Övning ger färdighet 🙂

  5. Mila skriver:

    Letar febrilt efter risblad, men nu ska jag leta efter asiatisk butik! Tack!

    Inspirerande blogg och för mig som nybliven vegan är det TOPPEN 🙂

Kommentera