Timjan- och olivhommous

Blev otroligt sugen på hommous idag, och tänkte prova ett recept jag inte gjort på länge; en lätt modifierad version av ett recept ur tidningen Djurens Rätt nr 1 2009. Passade perfekt till både vinbladsdolmar och som pålägg på mackan. Det går alldeles utmärkt att lägga till 2 msk tahini (som orginalreceptet innehåller) om en vill.

Timjan- och olivhommous
3 dl kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta
2 msk presad citron
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
0,5 dl urkärnade svarta oliver
1 tsk torkad timjan
ev. ½-1 dl vatten

1. Blanda alla ingredienser utom vattnet i en mixer tills det uppstår en slät smet.
2. Om du vill, häll på vattnet och mixa ytterligare tills du får den konsistens du vill ha.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Mellanöstern. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.