Broccoli- och tofupaj

Är hemma idag och räknar matte. Har nyss blivit klar med procent-kapitlet och räknar vidare in i uttryck och ekvationer. Det är svårt att motivera sig med någonting som känns abstrakt och konstigt. Jag tar en liten paus i räknandet ungefär 1 gång i timmen och gör något roligare, som leta inspiration till nya smaskiga desserter. Eller göra en god paj till lunch. Som den här:

Broccoli- och tofupaj
Pajskalet:
4,5 dl dinkelmjöl (jag använde hälften fullkorn)
0,5 dl flytande margarin
1 dl sojamjölk
1 tsk bakpulver
lite salt

1. Blanda alla ingredienser till pajskalet. Är degen för torr tillsätt lite mer margarin. Ställ i kylen någon timme. Tryck ut i en form och förgrädda 10 minuter på 200 grader.

Fyllningen:
270 g tofu (jag använde Kung Markattas färdigmarinerade)
200 g fryst broccoli, tinad
1 liten gul lök
1 liten vitlök
1 tsk kinesisk soyasås
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 dl havregrädde
2 skivade tomater
färsk timjan

1. Stek löken och vitlöken i lite olja.
2. Mosa tofun och blanda ner, lägg även i tomatpurén, buljongtärningen och soyan. Rör runt under någon minut.
3. Häll i grädden och broccolin. Puttra på svag värme några minuter. Rör då och då.
4. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg över skivade tomater och grädda i ugnen 25 minuter på 200 grader.
5. Lägg på timjan innan servering.

Det här inlägget postades i Pasta och Pajer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.