Chokladkakor (raw)

Jag har fått dille på kakao för tillfället. Lite smått manisk nästan i mina försök att blanda ner kakao i alla desserter. Min senaste beställning av superfoods resulterade i 1 kg (!) kakao raw och en påse kakao nibs.  Men varför inte liksom, det är ju så gott 😉
De här små sötsakerna blev oerhört goda. Därför lägger jag ut dem här bums så jag inte förlägger receptet någonstans bland alla dessa papperhögar jag har här hemma i köket.

Chokladkakor 10 st
1 dl mandlar, blötlagda några timmar
1,5 dl solrosfrön, blötlagda några timmar
2 msk av blötläggningsvattnet 
3 msk kakao raw
3 msk kokosolja, smält över ett vattenbad
2 msk macapulver
1 krm vaniljpulver
0,5 dl agavesirap
1 dl kokosflingor
kakaonibs att strö över kakan

1. Häll bort vattnet från nötterna men spara några msk.
2. Mixa nötterna. Blanda i alla övriga ingredienser. Använd händerna att blanda med.
3. Tryck ut kakan på en plåt med smörpapper. Strö över kakao nibs Ställ i kylen några timmar och skär sedan i bitar.
4. Förvara i kylen i en burk med lock.

Mumms. Även Charlie gav tummen upp åt dessa!

Det här inlägget postades i Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.