Roz bi haleeb – rispudding

Här kommer ännu en av alla dessa goda puddingar, denna gång med melon, kokos och nötter. Naturligtvis går det utmärkt att blanda vilka frukter och nötter man tycker bäst om. Personligen föredrar jag kombinationen rosvatten och pistaschnötter, tycker de har det perfekta smakförhållandet 😉
Roz bi haleeb betyder ”mjölk med rosor”. Receptet hittade jag här!

Roz bi haleeb 4 små skålar
5 dl Alpros sojamjölk
2 dl vatten
1,2 dl basmatiris
1,5 dl socker
1 msk rosvatten

1. Skölj riset. Koka upp mjölken under omrörning. Lägg i riset.
2. Koka på medelhög värme medan du rör omkring då och då i ungefär 25 minuter tills puddingen tjocknat.
3. Tillsätt i sockret och rosvattnet. Koka upp igen och ta sedan bort från plattan.
4. Häll upp puddingen i små skålar och ställ i kylen. Dekorera med nötter, frukt och kokosflingor strax innan servering.

Det här inlägget postades i Desserter, Mellanöstern. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.