Rotmos

Det spelar ingen roll vad folk säger – rotmos är och förblir jättegott. Jag är så glad över att sonen äntligen förstått det också. Vi brukar äta rotmos med någon vegokorv och skivade rödbetor till. Mums. Kan det bli mer husman än såhär?

Rotmos 4 pers
300 g kålrot
3 st morötter
8 potatisar
1 tsk salt
25 g margarin
peppar efter smak

1. Skala kålroten och morötterna. Dela dem i mindre bitar och koka 30 minuter på medelhög värme. Använd en stor kastrull.
2. Skala potatisen, dela i bitar och lägg i dem i grytan, koka ytterligare 15 minuter.
3. När rotfrukterna känns mjuka, häll bort spadet, men spara lite av det som buljong.
4. Vispa till ett mos. Späd med spadet och lägg i salt, peppar och margarin. Med en elvisp går det jättesmidigt att få ett fint mos.


Det här inlägget postades i Skandinavien. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.