Egyptisk ris- och ananasdessert

Vi blev sugna på något nytt igår, så jag gjorde en ris och ananasdessert som jag hittade på en egyptisk turistsida för någon vecka sedan.  Den var väldigt enkel att göra och smakade gott, mycket smak av ananas. Sannerligen lite annorlunda att äta ris (som inte är kokat till en puddig då) i en dessert såhär. Det stod att man skulle ha vispad grädde till, men vi hade vaniljsås till och tyckte det passade väldigt bra.

Egyptisk ris och ananasdessert blir en stor skål
2,5 dl ris
5 dl ananas, krossad eller i bitar
1, 3/4 dl farinsocker
2 dl ananasjuice (eller spadet)
50 g margarin, smält

1. Koka riset.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Bred ut 1/3 av riset i en smord ugnssäker form. Varva sedan ris, farinsocker, ananas och margarin. Toppa med ris och häll över ananasjuice.
4. Baka 30 min mitt i ugnen.

Det här inlägget postades i Desserter, Mellanöstern. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.