Fikonbollar

Hade en vän över på lite julbak i helgen som gick. Det bakades pepparkakor (visserligen på köpt kakdeg), kokades knäck och Erika bidrog med förslaget på ett lite nyttigare alternativ: fikonbollar.
De här små godbitarna var verkligen något att sätta tänderna i (hehe). Man kan rulla dem i lite vad man känner för: kokos, hackade nötter, kakao eller kanske solrosfrön. Jag har gjort dessa två gånger och provade att ha i 1 msk kakao raw vid andra testtillfället. Tummen upp!

Fikonbollar blir 10 st
3 dl blandat fikon och dadlar
0,5 dl torrostade solrosfrön
1,5 msk honung
(1 msk kakao raw)

1. Mixa fikon och dadlar till en smet.
2. Mixa solrosfröna för sig och blanda sedan med fikon/dadelsmeten och honungen.
3. Forma till små bollar och rulla dem i något gott.

De här bollarna får man äta två av… 😉

Det här inlägget postades i Kakor och Godis, Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.