Spansk linsgryta

Spansk filmkväll föranledde såklart att maten innan skulle vara av spansk karaktär vilket resulterade i denna smaskiga linsgryta. Stort tack till Anna som bidrog med receptet och stod för det mesta av matlagandet och det fina fotot!

Spansk linsgryta med pasta och bröd

Spansk linsgryta (3 personer)
3 lagerblad
cayennepeppar efter smak
1 vitlöksklyfta, pressad
1 gul lök, fint hackad
svartpeppar
1 nypa chiliflingor (eller efter smak)
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
3-4 dl gröna linser
5 tomater, grovt hackade
6 potatisar, grovt tärnade
3 morötter, skivade i medaljonger
Olja att steka

1. Värm olja i en kastrull och stek lök och vitlök, cayennepeppar och lagerblad någon minut eller två.
2. Tillsätt tomater, linser, vatten, buljongtärning, chiliflingor och svartpeppar och låt puttra en liten stund.
3. Tillsätt potatis och morötter och låt puttra under lock c:a 20 minuter.

Servera med t.ex. pasta och bröd.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Spanien. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Spansk linsgryta

  1. Sofia skriver:

    Låter riktigt gott och enkelt, Bekka. Jag har en hel del gröna linser hemma som jag inte riktigt vetat vad jag ska göra med. Nu är det löst.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.