Potatis i currysås

Till den kryddiga okran gjorde jag den här potatiscurryn. Den blev stark och god! 😀
Herregud, vad dyrt med så många ingredienser kanske ni tänker, men sanningen är att köper man kryddor och dylikt i indiska matvarubutiker är de inte alls speciellt dyra. Och lagar man ofta indiskt tycker jag man ska fylla kryddförrådet med olika sorter så man kan välja och vraka när inspirationen att laga mat vaknar till liv.
Indisk mat alltså, man får liksom inte nog…

Potatis i currysås (aloo dum) 3 port
4 stora potatisar i bitar, kokade och sedan kallnade
olja att fritera potatisarna i
1 tsk kumminfrön
en dutt hing
0,5 msk gram flour
3 gröna chilis
1 liten gul lök
4 msk soyayoghurt
1 msk sesamfrön
1 tsk mangopulver
0,5 msk ingefärspasta
1 msk koriander
1 msk fänkålsfrön
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
0,5 tsk garam masala
hackad färsk koriander, ca 2 msk

1. Fritera potatisarna i rätt mycket olja, vänd dem några gånger. När de är  lätt gyllenbruna, ta upp dem och ställ åt sidan.
2. Torrosta sesamfröna i en stekpanna. Gör sedan en kryddpasta av: gröna chilin, mangopulvret, ingefäran, yoghurten och sesamfröna. Blanda i lite vatten och mixa med en stavmixer.
3. Stek fänkål, hing och kummin i en stekpanna.  Blanda i gram flour och rör runt. Häll i kryddpastan. Rör runt och låt puttra några minuter.
4. Tillsätt potatisen och 2,5 dl vatten. Blanda ordentligt och låt småputtra 10 minuter.
5. Ta bort från plattan och blanda ner garam masala. Strö över hackad koriander.

Det här inlägget postades i Indien. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.