Okra Masala

Lagade indisk lunch idag med nya varor inhandlade igår från Taj Mahal. Det är inte ofta okra tillagas i mitt kök, men jag tror det ska bli ändring på det. Den här grönsaken är god, påminner mycket om zucchini i smaken tycker jag.
Masala betyder kryddblandning. Recept från manjulaskitchen.com

Okra Masala 3 port
500 g färsk okra
1 liten lök, skivad
2 msk olja
1 tsk kumminfrön
en dutt hing
1 msk koriander
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk salt
0,5 tsk mangopulver
1 msk gram flour
färsk koriander

1. Skölj och torka okran noga. Detta för att undvika att den klibbar. Hacka den och ställ åt sidan.
2. Värm oljan och lägg ner kumminfröna och hingen. Stek någon minut. Lägg sedan i okran och löken. Dra ner värmen, sätt på ett lock och låt okran dra några minuter. Rör runt så inte löken bränns.
3. Ta bort från plattan och rör ner koriander, gurkmeja, cayennepeppar och gram flour. Ställ tillbaka på plattan och stek några minuter till. Blanda sedan i mangopulver och salt och lägg upp i en fin skål.
4. Toppa med färsk koriander.

Det här inlägget postades i Indien. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.