Bananpaj raw

Japp, ni läser rätt. Här kommer ytterligare en rawfood-kaka 🙂 Det är mycket sådant i dessa dagar… Däremot kommer det bli lussebak i helgen, kommer bakas både lussekatter och pepparkakor är det tänkt!
Det var Charlies idé att göra någonting med banan så jag improviserade ihop den här med chokladbotten och banankräm ovanpå.
Vi toppade kakan med solrosfrön, men jag tyckte inte att de tillförde kakan någonting rent smakmässigt, riven choklad passar förmodligen bättre!

Bananpaj raw
Botten:
3 dl valnötter, blötlagda över natten eller några timmar
3 msk av blötläggningsvattnet
en gnutta vaniljpulver
6 dadlar
2 msk kakao
3 dl kokosflingor
3 msk kokosolja, smält i ett vattenbad

Banankrämen:
4 ekologiska bananer
0,5 tsk vaniljpulver
3 msk kokosolja, smält i ett vattenbad

1. Mixa ihop ingredienserna till botten med en stavmixer, det tycker jag går smidigast. Nötterna blir väldigt lättmixade när de legat i blöt.
2. Tryck ut i en springform.
3. Mixa ingredienserna till banankrämen med en stavmixer. Bred ut över chokladbottnen och toppa med riven choklad eller kanske andra nötter.
4. Ställ kallt i kylen några timmar. Kokosoljan gör att kakan håller ihop bättre.

Tänk på att bananerna mörknar lite i färgen efter en dag i kylen. 

 

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.