Örtris

Har äntligen fått lite tid över att laga ny sorts mat. Det har varit så mycket annat på sistone att jag inte känt att jag haft tid eller ork att testa nya grejer…
Som alla säkerligen märkt mörknar det fortare utomhus, vilket gör det svårare för mig att ta vackra och kreativa bilder på maten jag lagar. Om man vill nyttja det bästa dagsljuset har jag mellan 11-13:30 på mig 🙂
Så ni får hålla till godo med de här lite mindre fina fotona, jag hoppas ändå att de ska vara inspirerande.
Det här är en variant på persiskt örtris.

Örtris
4 dl basmatiris
2 dl dill och persilja, hackade
1 stor vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 tsk gurkmeja
0,5 dl rapsolja
3 potatisar, skivade och kokta på hög värme ca 5 minuter
2 tsk salt

1. Skölj basmatiriset noga.
2. Skiva potatisarna och förkoka dem på hög värme ca 5 minuter.
3. Värm oljan i en rymlig kastrull. Fräs lök, vitlök, örter, gurkmeja samt riset. Rör runt.
4. Ta bort kastrullen från plattan och lägg potatisarna ovanpå riset. Häll över vatten så det ligger några cm ovanför riset.
5. Koka upp, sänk sedan värmen till 2:an och låt det dra sig ca 20 minuter (allt vatten ska ha absorberats).
6. Flippa runt kastrullen på ett fat.

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Mellanöstern, Risrätter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Örtris

  1. Pingback: Marinad med ingefära | Very Spicy Indeed

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.