Irakiskt morotsris

Det här är ett iraktiskt recept på morotsris med sojafärs, lök och olika kryddor. Serveras med myntayoghurt eller någon annan röra, i mitt fall blev det mhamara idag igen.

Irakiskt Morotsris 6 pers
3 morötter, hackade i små bitar
300 g sojafärs (jag använde Hälsans kök)
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor
3 dl basmatiris, sköljt
1 msk koriander
2 tsk curry
1 tsk kanel
0,5 msk spiskummin
2 buljongtärningar
2 tsk kinesisk soyasås
1 tsk salt (justera efter vilken sorts buljongtärningar du använder)
vitpeppar efter smak
0,5 dl olja
ca 7 dl vatten
färsk hackad koriander

1. Stek färsen, löken och kryddorna i oljan några minuter. Tillsätt de hackade morötterna och stek ytterligare 5 minuter på medelhög värme. Häll i soyasåsen.
2. Blanda färsen och riset i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker riset med några centimeter. Smula ner buljongtärningarna och låt koka upp.
3. Koka riset/färsen på svag värme i ungefär 30 min eller tills allt vatten dunstat bort.
4. Strö över färsk koriander när riset väl ligger på tallriken!

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Mellanöstern, Risrätter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.