Potatisbullar med persilja

Alltså potatis, denna älskade lilla rotfrukt som smakar så gott i alla former: fritera, mosa, ugnsbaka eller stek, vad man än gör med potatis kommer det smaka gott. Just de här små rackarna är goda ihop med en veggoburgare och någon röra till, som mhamara eller guacamole.

Potatisbullar med persilja  7 st
5 kokta potatisar
1 gul lök, fin hackad
2 vitlöksklyftor
2 dl färsk persilja, hackad
ca 1 dl vetemjöl
1 buljongtärning
salt & peppar
rapsolja att steka i

1. Bryn löken.
2. Mosa potatisen och blanda med löken och de andra ingredienserna. Smula ner buljongtärningen.
3. Forma till runda bullar och platta till dem. Stek några minuter på varje sida. Ett tips är att blöta händerna innan du jobbar med potatisdegen då den blir mer lätthanterlig.

Det här inlägget postades i Skandinavien. Bokmärk permalänken.

Kommentera