Krämig avocadosoppa (raw food)

Avodaco är ju helt underbart i alla dess former. Har velat testa den här soppan ett tag och tog tillfället i akt när jag hade besök av fina vänner förra veckan. Den här krämiga soppan blev väldigt god och passar perfekt som förrätt. Vill du äta den som huvudrätt är nog mängderna i recptet nedan mer lämpliga för en person.

Krämig avocadosoppa (som förrätt: 3-4 personer)
2 mogna avocadoer, urgröpt
2 dl gröna ärtor
Saften från en limefrukt (c:a 1 msk)
½ gul lök, grovhackad
vatten
salt och pepper efter smak

1. Blanda avocado, ärtor, limesaft, lök och kryddor i en mixer.
2. Tillsätt vatten (typ 1-2 dl) tills dess att du får önskad krämig soppkonsistens.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Förrätter, Glutenfritt, Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera