Rödbetsbullar

Om du, i likhet med mig, tycker mycket om rödbetor kanske det här brödreceptet kan vara något för dig? Jag tycker att de recept jag testat tidigare har smakat för lite rödbetor, vilket är märkligt, när ett bröd utger sig för att vara ett rödbetsbröd borde det ju rimligen smaka rödbetor om det. Hursomhelst har jag komponerat ihop mitt eget recept som jag delar vidare här på bloggen för er som vill testa.

Rödbetsbullar blir ca 15 st
5 dl vatten
1 pkt jäst
1 dl olivolja
4 rödbetor, rivna
7 dl dinkelmjöl fullkorn
10 dl havregryn
2 msk råsocker
1 tsk salt
solroskärnor

1. Riv rödbetorna utan att koka dem innan. Sätt ugnen.
2.  Smula jästen i en stor bunke. Värm vattnet fingervarmt och häll över jästen. Vispa ut och häll sedan i olivoljan, sockret och saltet.
3. Lägg i rödbetorna. Rör runt. Lägg i havregrynen och mjölet. Rör runt. Använd händerna till att blanda degen väl. Det blir lite kladdigt 🙂
4. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme. Jag brukar dra igång ugnen och ställa skålen med degen ovanpå eftersom degen jäser bättre i värme.
5. Forma små bollar av degen och platta till dem. Doppa händerna i lite vatten innan så fastnar inte degen på händerna. Strö över lite solroskärnor. Jäs 30 min på spisen utan bakduk.
6. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i ungefär 15 minuter.

Det här inlägget postades i Bröd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.