Stekt aubergine med cashewnötter

En av mina absoluta favoritsidorätter inom indisk mat, som jag stolt har komponerat ihop själv med lite inspiration från ett recept i den fenomenala kokboken A vegan taste of India.

Stekt aubergine med cashewnötter (3-4 personer)
2 auberginer, skurna i ½-1 cm tjocka halvmånar
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
0,5 tsk mangopulver
0,25 tsk kanel
1 dl cashewnötter
olivolja (att steka i)

1. Stek aubergine, rödlök och vitlök i olivoljan i 15 minuter, vänd på auberginerna då och då.
2. Tillsätt kryddorna och cashewnötterna och stek ytterligare några minuter.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Indien. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Stekt aubergine med cashewnötter

  1. Pingback: Apelsin- och morotsris | Very Spicy Indeed

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.