Apelsin- och morotsris

En väldigt god risrätt! Smaskens ihop med t.ex. mungbönsdhal och stekt aubergine med cashewnötter.

Apelsin- och morotsris (3-4 personer)
350g (c:a 5 st) morötter
1 msk olja
1 tsk korianderfrön
3 dl basmatiris
3 dl apelsinjuice
3 dl vatten
0,5 dl sultanrussin
svartpeppar efter smak
1 dl cashewnötter
0,5 apelsin

1. Skär mörötterna i tändsticksstora stavar och stek dem i oljan i 5 minuter
2. Tillsätt korianderfröna och riset och stek i ytterligare någon minut innan du har i russin, apelsinjuice, vatten och svartpeppar.
3. Koka upp och sjud under lock i 15 minuter.
4. Blanda i hälften av cahewnötterna.
5. Häll upp i ett fint fat och garnera med de resterande cashewnötterna och skivad apelsin.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Indien, Risrätter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.