Råris med bönor & bönbiffar.

Det blev mycket bönor till middag idag. Som tillbehör gjorde jag en enkel yoghurtsås med vitlök, torkad mynta, salt och lite agavesirap.

Råris med bönor
2 dl råris (koka enligt anvisningen på förpackningen)
2 dl blackeyebönor
3 msk fryst persilja
0,5 tsk vitpeppar
1 tsk örtsalt
0,5 dl solrosfrön
1 msk olivolja

1. Koka råriset.
2. När det kokat klart blanda ner allt det övriga och servera genast.

Bönbiffar blir ca 6 st
3 dl svarta bönor
1 liten riven morot
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
1 hackad grönsaksbuljongtärning
1 krm liquid smoke
1 msk tomatpuré
0,5 dl vetemjöl
några varv på pepparkvarnen

1. Stek löken och vitlöken i lite olja.
2. Mosa bönorna i en stavmixer, tillsätt löken och allt annat. Blanda ordentligt med händerna.
3. Fukta händerna under vattenkranen innan du formar biffarna.
4. Stek ca 3 min på varje sida.

Det här inlägget postades i Risrätter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Råris med bönor & bönbiffar.

  1. Pingback: Mhamara – paprika- och valnötsröra | Very Spicy Indeed

Kommentera