Wat a la Kista – etiopisk grönsaksgryta

Den här grytan var riktigt god och kändes oerhört naturlig att äta eftersom det enbart innehöll grönsaker, kryddor och vatten. Traditionellt äts den ihop med ett etiopiskt bröd som heter injera, men jag hade inte ingredienserna hemma så vi åt grytan ihop med varsitt stort tunt pitabröd. Det funkade bra det med. Gör en blandning av 1 msk berberekrydda och 3 msk sesam- eller olivolja och låt alla droppa över sin egen tallrik. Receptet hittade jag här.

Wat a la Kista 4 personer
2 sköljda röda linser
2 röda lökar, skivade
1 stor vitlök, delad i små tärningar
1 stor morot
250 gram spenat eller vitkål (jag valde vitkål den här gången)
1 burk hela tomater
1-2 dl vatten
4 tsk berberekrydda
ca 2 msk pressad citron
lite margarin

1. Stek löken och vitlöken  i oljan ihop med 4 tsk berberekrydda tills löken blir mjuk.
2. Tillsätt linser och moroten. Fräs en stund. Häll på tomaterna och vattnet och koka tills linserna blir mjuka, ungefär 15 minuter.
3. Tillsätt vitkålen (eller spenaten om du föredrar det) i grytan och blanda väl  tills vitkålen blir mjuk. Smaka av med salt.
4. Lägg upp i en skål och häll över citronen. Ät med bröd.

Det här inlägget postades i Afrika söder om Sahara. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Wat a la Kista – etiopisk grönsaksgryta

  1. Jan skriver:

    Tack för maten älskling, de va väldigt gott.
    Rekommenderar alla som har möjlighet att prova detta.
    Betyg från 1 – 5 stjärnor: * * * * * helt klart 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.