Mungbönsdhal

Dhal är en ypperlig sidorätt till indisk mat; gjord på baljväxter ser dhalen till att öka mängden och kvalitén på protein i måltiden. Dhal på mungbönor ser lite brunare och tråkigare ut än dhalen på röda linser och tomat jag vanligtvis gör, men den är minst lika god, och omväxling förnöjer, så det är bara att se till att resten av måltiden är lite mer färgsprakande 🙂

Mungbönsdhal (4 personer)
1,25 dl torkade mungbönor
1 gul lök
1 vilöksklyfta
1 liten grön chilifrukt
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk svarta senapsfrön
4 kardemummakapslar
svartpeppar
7,5 dl grönsaksbuljong
färsk persilja till garnering

1. Blötlägg mungbönorna i två timmar.
2. Hacka lök, vitlök och chili och stek dem i oljan tills de är mjuka.
3. Tillsätt kryddorna och stek i en halv minut.
4. Tillsätt de avrunna bönorna och grönsaksbuljongen och krydda med svartpeppar.
5. Koka upp och låt sjuda under lock i minst 50 minuter.
6. Garnera med finhackad persilja innan servering.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Indien. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mungbönsdhal

  1. Pingback: Apelsin- och morotsris | Very Spicy Indeed

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.