Vegansk korvstroganoff

Jag gillar veganiserade husmansrecept av den enkla anledningen att det känns tryggt att äta mat samma mat som serverades under de unga åren. Känner ni likadant? Många av de här traditionella rätterna är ju dessutom busenkla att veganisera 🙂 Just korvstroganoff har jag inte ätit förut, tills jag fann det här receptet hos vegankrubb. Jag använde Astrid och Apornas Hot Chorizo. Tyckte att den gjorde sig utmärkt i en stroganoff. Riset har jag kokat ihop med några frusna spenatbitar.

Korvstroganoff 4 pers
350 g vegansk korv
1 gul lök, hackad
1 burk krossade tomater (gärna smaksatt med örter)
2 msk tomatpuré
2 dl sojagrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk basilika
1 liten vitlöksklyfta
salt & peppar efter smak
persilja

1. Stek korven och löken på medelhög värme.
2. Häll ner tomatpurén, buljongtärningen, grädden samt de krossade tomaterna. Pressa även i vitlöksklyftan.
3. Småkoka ungefär 10-15 minuter. Salta och peppra.
4. Garnera med persilja.

Det här inlägget postades i Skandinavien. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.