Wokad tofu med vitkål och nudlar

Till lunch blev det wok. Jag har gjort det här receptet några gånger och det blir alltid gott. Dock var det först idag som jag adderade nudlar i woken vilket var bra eftersom jag då fick användning  för shirataki-nudlarna som jag köpte för länge sen men inte använt. De var jättedyra (men goda) och ska tydligen vara hälsosamma och även glutenfria. Naturligtvis går det lika bra att woka med risnudlar, jag tyckte inte smaken skiljde sig överhuvudtaget.

Wokad tofu 2 stora tallrikar
1 dl purjolök, hackad
1 liten vitlöksklyfta
ca 2 dl strimmlad vitkål
200 g naturell tofu
en halv röd chili, hackad
200 g shiratakinudlar
2 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
0,5 tsk salt
1 tsk kinesisk soya

1. Stek tofun ungefär 5 minuter i sesamoljan på hög värme.
2. Tillsätt sedan löken, vitlöken, chilin samt vitkålen. Woka en liten stund.
3. Strö över saltet, soyan och sesamfröna. Woka en stund till och lägg sedan i nudlarna. Woka ytterligare några minuter tills nudlarna blandat sig ordentligt med övriga ingredienser.

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Sydostasien. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Wokad tofu med vitkål och nudlar

  1. Linn skriver:

    Utan tvekan en av de bästa vegosidorna jag hittat (well, Kia gav mig adressen).
    Har en hel drös med vegansidor sparade, men finner dem lite tråkiga och allt för ofta originella. Älskar indisk mat. Älskar överlag mat från andra kulturer än enbart den svenska. Kommer att ha mycket nytta av den här bloggen. TACK!
    Riktigt fina bilder också! Keep up the good work!

  2. Sofia skriver:

    Tackar och bockar över berömmet! /Sofia & Rebekka

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.