Aloo baingan – potatis och aubergine

Ah, detta var verkligen det bästa jag lyckats få ihop som snabbmiddag på länge! Tog ungefär 40 minuter att få ihop allt som allt. Om du skulle råka ha överbliven potatis i kylen passar det perfekt eftersom det då bara är att hacka och steka. Då går det ännu snabbare än 40 minuter. Jag har hittat en ny spännande recpeptsida full av vegetarisk indisk mat och det här receptet kommer därifrån. Vi tog en till sväng förbi Taj Mahal idag och inhandlade lite mer kryddor samt några veganska parathas med chili- och vitlökssmak. 28 spänn för 6 bröd!

Aloo baingan 4 pers
1 stor aubergine, hackad
5 potatisar, kokta och kallnade samt delade i delade i små bitar
4 stora tomater, hackade
2 msk hackad färsk koriander
0,5 msk svarta senapsfrön
1-2 små gröna chilis
1 msk ingefärspasta
0,5 tsk hing
1 tsk kummin
1 msk koriander, malen
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk salt
3 msk vatten (eventuellt lite mer)
ungefär 0,5 dl rapsolja

1. Börja med att koka potatisarna i små bitar, låt dem sedan bli kylskåpskalla. Är de varma blir de lätt mosiga när de steks.
2. Gör en kryddpasta av ingefäran, chilin, koriandern, paprika, gurkmejan och 2-3 msk vatten. Använd en stavmixer.
3. Stek först auberginen i ungefär 5 minuter och lägg åt sidan. Sedan potatisen lika länge.
4. Stek kummin. hing och senapsfrön i olja i ungefär 1 minut. Använd ett lock eftersom dessa kommer att hoppa runt i stekpannan 😉
5. Tillsätt kryddpastan och tomaterna. Stek några minuter på medelhög värme.
6. Lägg sedan i den stekta auberginen och potatisen. Aloo baingan ska vara såsig så tillsätt lite mer vatten om det blir lite torrt.
7. Ät med något gott bröd till!

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Indien. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Aloo baingan – potatis och aubergine

  1. Åh, jag hittade precis din sida och blev överlycklig, vad KUL med veganska recept! Själv är jag ”bara” vegetarian, men lagar gärna veganskt om jag hittar tilltalande recept som det här 😉 Dig ska jag hålla ett öga på =D

  2. Sofia skriver:

    😀

Lämna ett svar till Sofia Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.