Tabbouleh – libanesisk sallad

Jag har redan lagt upp den här arabiska salladen i ett tidigare inlägg, då ihop med receptet på Beryani. Men jag tycker att den här salladen är så pass grym att den förtjänar ett eget inlägg. Antingen kan den ätas som meze – en liten rätt bland många andra (tänk svenskt smörgåsbord) eller så blandar jag i bönor i den och äter ihop med t ex stekta veggobitar.

Tabbouleh 4 pers
1 dl kokt bulgur
2 tomater, hackade
Det vita på en purjolök
1 röd lök, finhackad
5 dl persilja, finhackat
0,5 dl olivolja
1 msk citronsaft
salt

1. Finhacka alltihopa som på bilden. Blanda i bulguren och citronen. Smaka av med salt.

Det här inlägget postades i Mellanöstern, Meze. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.