Kålsoppa med ingefära

Som jag skrivit i tidigare inlägg har jag just nu en sopp-älskande period. Det passar även bra med penga-statusen i min plånbok också. Idag lagades det kålsoppa med mycket ingefära. Jag har känt mig lite småruggig i kroppen, sådär som man gör när en förkylning är på gång, och tänkte att ingefära skulle få rensa ut eventuella bakterier. Enligt kloka personer med kloka hemsidor på Internet finns mycket som är bra med ingefära: rensar njurarna från gifter, antiinflammatoriska egenskaper, stimulerar blodcirkulationen och hjärtat och hjälper även matsmältningen. Och naturligtvis är den god också. Jag tog en bit med måtten 3×3 cm och jag tyckte det blev starkt. Jag har genom egen erfarenhet fått lära mig att kryddor blir mycket starkare i soppor…

Kålsoppa med ingefära 4 pers
500 g fänkål, hackad
300 g vitkål, hackad
1,5 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 gul lök, hackad
3×3 cm färsk ingefära, hackad
1 tsk himalayasalt
(ev 1,5 dl sojagrädde för en lite krämigare smak)

1. Koka upp vattnet och buljongtärningarna.
2. Hacka lök, ingefära, fänkål och vitkål.
3. Lägg alltsammans med saltet i grytan och koka på 4 av 6 i ca 20 min.
4. Mixa soppan slät. Häll i den eventuella sojagrädden och koka upp igen.
5. Krydda med svartpeppar eller vitpeppar.

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Soppor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.