Våfflor (glutenfria)

Här kommer ett våffelrecept som fungerar lika bra med som utan vetemjöl. Knåpade ihop detta recept för många år sedan när en läkare för första gången väckte misstanken att jag kunde vara glutenintolerant. Eftersom majsstärkelse är betydligt dyrare än vetemjöl har jag lagt med en gluteninnehållande alternativ för er vars magar är lite tåligare.

Våfflorna blir oftast väldigt frasiga, speciellt de gjorda med majsstärkelse, som också inte helt oväntat kan ge smaken en svag underton av majs.

Våfflor (c:a 8-10 st)
5 dl sojadryck
3 dl majsstärkelse (eller 2,5 dl vetemjöl)
2 dl sojamjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
0,5 tsk salt
2 msk olivolja.

1. Vispa ihop allt i en bunke.
2. Pensla våffeljärnet med lite olja innan första våfflan och sedan vid behov
3. Grädda varje våffla c:a 3 minuter i våffeljärn.

Servera med t.ex. blåbärssylt och sojavispgrädde.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Pannkakor, Skandinavien. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Våfflor (glutenfria)

  1. Sofia skriver:

    Ah, äntligen är receptet på Charlies favorit-låfflor ute…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.