Yoghurtkaka med pistaschnötter

Om dina smaklökar har sojayoghurt, pistaschnötter och rosvatten som några av dess favoriter  så är den här kakan något för dig. Jag testade den här yoghurtkakan i förrgår när Fia kom över på middag. Vi tyckte båda att den var väldans god och vi har ju för övrigt rätt bra smak när det kommer till kakor 😉 Du får helt enkelt lita på oss och testa den. Konsistensen på kakan blir inte torrt, utan den blir mjuk och lite fuktig. Jättegott!

Yoghurt- och pistaschkaka 10 bitar
1 dl vetemjöl
0,5 pistaschnötter, malda eller finhackade
50 g margarin, smält
0,5 dl rårörssocker
2 dl sojayoghurt
1 tsk rosvatten
1 tsk bakpulver
ca 0,5-1 dl hackade pistaschnötter ovanpå kakan

1. Vispa smält margarin, råsocker, yoghurt och rosvatten med en elvisp några minuter.
2. Blanda i de malda/finhackade pistaschnötterna. Lägg sedan mjölet och bakpulvret. Vispa igen.
3. Häll ner smeten i en smord form och strö över de hackade pistaschnötterna ovanpå.
4. Grädda ca 25 minuter i 180 grader. Håll lite koll på kakan. När den är gyllenbrun är den färdig.
5. Låt kakan kallna innan du skär den.

Den här nya sojayoghurten från Carlshamn tycker jag är överlägset bäst i matlagning, bakning och att göra t ex yoghurtsåser med. Den finns även i andra smaker som blåbär, jordgubb och vanilj ifall man vill äta vegansk yoghurt med müsli på morgonen.

Det här inlägget postades i Kakor och Godis, Mellanöstern. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.