Banan- och kokoskaka med chokladsås (raw food)

En framimproviserad smaskig raw food-kaka med inspiration från två olika recept på rawfoodrecept.com som jag och syster knåpade ihop denna afton.

Banan- och kokoskaka med chokladsås
Botten:
4 dl valnötter
2 msk kokosfett (smält i ett vattenbad)
2 msk agavesirap
3 dl kokosflingor

Chokladsåsen:
1 dl raw kakao
1 dl agavesirap
2 msk vatten

2-3 skivade bananer
En näve hackade hasselnötter

1. Mixa valnötterna i omgångar i en mixer och lägg i en skål.
2. Blanda i resten och tryck ut i en form.
3. Skiva bananerna och lägg ut tätt på kakbotten.
4. Blanda ingredienserna till chokladsåsen ordentligt och ringla över bananerna.
5. Strö över de hackade hasselnötterna och ställ in kakan i kylen ett tag för att stelna.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Kakor och Godis, Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.