Indisk lins- och bönsoppa

Jag tänkte inte lägga upp den här soppan eftersom jag inte måttade ingredienserna. Men eftersom den blev så galet god hamnar den här på bloggen ändå. Jag vet ju på ett ungefär hur mycket det var av varje ingrediens…
Kokosgrädden gav en mycket krämig smak som funkade riktigt bra ihop med curryn, ingefäran och linserna. Jag gjorde soppan väldigt stark, vill du inte ha den lika stark, ta mindre sambal oelek.

Indisk lins- och bönsoppa 4 pers
1,5 dl röda linser, sköljda
2,5 dl svarta bönor, färdigkokta
1 stor gul lök, hackad
1 liter vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
1 pkt kokosgrädde (brukar stå på samma hylla som kokosmjölken i mataffären)
2 msk curry-blandning
2 msk sambal oelek
0,5 msk gurkmeja
2-3 msk ingefära- och vitlökspasta (finns att köpa på Taj Mahal)
två nävar frysta broccolibuketter
rapsolja

1.  Stek löken och curryn i rapsoljan några minuter. Fyll på med vatten, buljongtäning och kokosgrädden.
2. Lägg i linserna och alla övriga ingredienser utom bönorna. Rör runt.
3. Koka upp soppan och dra sedan ner den på 3 av 6. Småkoka ungefär 20 minuter.
4. Ta bort soppan från spisen och mixa den med en stavmixer. Lägg sedan i bönorna och koka upp soppan igen.
5. Servera med bröd.

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Indien, Soppor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.