Soppa på blomkål och fänkål

Jag har länge varit sugen på fänkål så jag googlade runt på olika receptsidor och kom fram till att blomkål verkar vara en bra ingrediens-kompis till fänkål. Vilket det också var. Soppa känns så enkelt att laga eftersom den sköter sig själv. Orkade inte baka bröd heller så jag tog Kung Markattas rågbröd till, vilket kanske inte var ett ultimat sopp-bröd men det fick fungera som det idag. Rågbröd suger ju inte upp soppan sådär som bröd bakat på dinkel- eller vetemjöl gör.

Soppa på blomkål och fänkål 4 personer
450 g blomkål (jag använde fryst)
150 g fänkål
1 gul lök
2 grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten
1 tsk malen muskotnöt
1 tsk himalayasalt
1 krm vitpeppar

1. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningarna.
2. Hacka lök, blomkål och fänkål. Lägg i kastrullen.
3. Tillsätt kryddorna och koka ungefär 15 min på 4 av 6.
4. Mixa soppan slät.

Det här inlägget postades i Skandinavien, Soppor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.