Tattie Scones & Full Scottish Breakfast

Det bästa (och förmodligen enda) jag smakat av äkta skotsk/brittisk matlagning är Full Breakfast, som i Skottland serveras med tattie scones (eller potato scones). Receptet nedan är mitt eget med lite inspiration från diverse olika recept på internet.

För att få en Full Scottish Breakfast, servera tattie sconesen med sojakorv, stekta skivade champinjoner, stekt skivad tomat, uppvärmda vita bönor i tomatsås och toast skurna diagonalt till trekanter.

Tattie scones (2-3 stycken)
0,5 kg mjölig potatis (t.ex. King Edward)
2 dl vetemjöl
2 msk olivolja
salt och peppar efter smak

1. Skala och tärna potatisen
2. Koka potatisen i 15-20 minuter och låt torka
3. Mosa potatisen, tillsätt övriga ingredienser och knåda ihop till en deg
4. Baka ut degen på mjölat bakbord till 5 mm tjocka cirklar, c:a 10-15 cm i diameter
5. Värm lite olivolja i en stekpanna och stek varje scone på medelhög värme tills den är gyllenbrun, c:a tre minuter per sida
6. Dela varje cirkel i fyra bitar.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Bröd, Skottland. Bokmärk permalänken.

Kommentera