Fruktig raita

Nu när solen bestämde sej för att gassa blev jag sugen på något läskande till maten och denna raita var ett givet tillbehör till maten. Raita är indiska yoghurtsåser som går alldeles utmärkt att göra med sojayoghurt. Den här smaskiga frukt-raitan skulle förmodligen passa precis lika bra som efterrätt eller mellanmål som tillbehör till maten.

Fruktig raita (3-4 personer)
1 banan, skalad och skivad
10 st vindruvor, halverade och urkärnade/kärnfria
4 torkade aprikoser, hackade i tunna strängar
0,5 dl sultanrussin
1 msk apelsinjuice
2 tsk råsocker
1,75 dl sojayoghurt
0,5 tsk Garam Masala (indisk kryddblandning)

1. Blötlägg russinen i apelsinjuicen i 30 minuter
2. Blanda ihop med de övriga ingredienserna

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Glutenfritt, Indien. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.