Ris med vitlök och koriander

Galet god risrätt och dessutom superenkel att göra. Vi åt den idag ihop med Okra-grytan men vi tyckte inte att risets smak kom till sin fulla rätt i kombination med den utan jag rekommenderar något annat till. Kanske en kryddig vegobiff med myntayoghurt istället? Jag får återkomma om det. Här är receptet i alla fall:

Ris med vitlök och koriander
2 dl vitt basmatiris
4 dl vatten
4 vitlöksklyftor
4-5 msk färsk koriander, hackad
2 msk olja
svartpeppar & salt

1.  Stek löken i oljan en liten stund och lägg ner riset (OBS! skölj riset innan). Rör runt 1 min.
2. Lägg ner koriandern ihop med vattnet. Koka upp. Salta och peppra.
3. Koka riset tills allt vatten kokat bort.
4. Lägg över lite hackad koriander.

Det här inlägget postades i Indien, Risrätter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ris med vitlök och koriander

  1. Carro skriver:

    Steker man vitlöken pressad?

Kommentera