Ugnspannkaka

Ugnspannkaka var den första maträtt jag lärde mej göra helt själv som liten och var ett stadigt inslag i min matlagning tills jag blev vegan. Det finns få recept på vegansk ugnspannkaka på nätet och ingen som jag tyckte blev direkt lyckad, så förra hösten när suget efter barndomens maträtt kom fram bestämde jag mej för att experimentera med mitt recept på tunnpannkakor för att få till ett recept som fungerade bra i ugnen också. Resultatet blev riktigt bra om jag får säga det själv 🙂

Ugnspannkaka (en plåt)
4 dl vetemjöl
3 dl sojamjöl
1 dl kruskakli
10 dl sojadryck
1,5 msk bakpulver
1 tsk salt
rapsolja (eller annat matfett)

1. Blanda ihop allt utom oljan i en bunke, vispa ihop och låt vila typ en kvart.
2. Smörj en stor ugnsform med oljan
3. Häll ner smeten i formen och ställ in i ugnen 25 minuter på 225 grader
4. Låt svalna några minuter innan du skär upp den och serverar med jordgubbssylt eller något annat sött.

Om Rebekka

Sjuksköterska med nutritionsintresse som försöker hålla koll på både näringsvärde och smak. Vegan sedan 2002. Jag nås via mejl på rebekka [at] veganedge [punkt] se
Det här inlägget postades i Pannkakor, Skandinavien. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ugnspannkaka

  1. mianordlund2015 skriver:

    mm, gott! Bytte ut sojamjölet mod kikärtsmjöl, tog vatten istället för sojamjölk och havregryn istället för kruskakli. Tillsatte lite krossade linfrön också, blev gott det med! Tack för tipset! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.