Grodda egna mungbönor

Att grodda på egen hand är både enkelt och bra mycket billigare än att köpa färdiggroddade bönor i butik. Dessutom är det spännande att se hur de växer dag för dag (tycker jag i alla fall, men det kanske säger mer om innehållet i mitt liv, än om något annat). Min favorit när det kommer till böngroddar är Alfa-alfa, men den är ju så vanligt förekommande så jag tänkte försöka inspirera till att testa något annat i grodd-väg. Mungbönor tycker jag passar bäst ihop med andra grönsaker, som i en sallad. Smaken kan vara lite besk om de äts ensamma. Mungbönor är rika på vitamin B och så innehåller de de båda mineralerna kalium och fosfor.

Hur man groddar:
1. Lägg mungbönorna (1 dl) i en burk med vatten i 12 timmar.
2. Slå bort vattnet och lägg över ett lock med små hål i (en vanlig plastfilm fungerar bra också). Ställ burken någonstans där du lätt ser den så du inte glömmer bort den!
3. Skölj groddarna i vatten 3 ggr om dagen.
4. Efter 5 dagar är groddarna färdiga att ätas. Förvara dem sedan i kylskåp.

Det här inlägget postades i Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.